Persoonlijke lening

Een veel voorkomende leningvorm is de persoonlijke lening. Bij deze leenvorm krijgt u ineens het gehele bedrag in handen en wordt er een vaste rente en looptijd afgesproken. Dit betekent dat uw maandlast gedurende de hele looptijd van de hetzelfde blijft en u dus niet voor verrassingen komt te staan. U kunt bij een persoonlijke lening niet kostenloos vervroegd aflossen. De voordelen van een persoonlijke lening:

  • U heeft in één keer het gehele bedrag ter beschikking
  • vaste rente gedurende de hele looptijd
  • zekerheid dat de lening binnen een bepaalde periode is afgelost.

Doorlopend krediet

De meest voorkomende en zeer voordelige vorm van krediet is het doorlopend krediet. Door middel van dit krediet kunt u makkelijk over extra financiële ruimte beschikken. U kunt een doorlopend krediet gebruiken om geld te lenen voor allerlei zaken zoals een auto, vakantie of verbouwing.

Wanneer u een doorlopend krediet afsluit wordt er een bedrag afgesproken waarover u maximaal kunt beschikken, dit wordt de kredietlimiet genoemd. U moet per maand 1% tot 2% van het totale kredietbedrag aflossen. Dit maandelijkse aflossingsbedrag bestaat uit aflossing en rente, waarbij het deel rente maandelijks kan variëren. De rente die u betaalt bij een doorlopend krediet is namelijk variabel en wordt berekend over het uitstaande saldo.

U kunt op ieder gewenst moment geld opnemen tot de afgesproken kredietlimiet. Bedragen die u heeft afgelost kunt u later ook weer opnemen. U kunt uw doorlopend krediet aflossen wanneer u wilt en hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. De voordelen van een doorlopend krediet:

  • U bepaalt zelf wanneer en hoeveel u opneemt
  • U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag
  • Aflossen is boetevrij

 

Op de 2 bovenstaande krediet vormen zijn nog een tal van variatie's mogelijk. Zo is een leningvorm mogelijk met een slot-bedrag. Door een slotbedrag aan het eind van de periode in te zetten kunt u zelf de hoogte van uw maandbedrag bepalen.

Graag geven wij u aan de hand van rekenvoorbeelden inzicht in de mogelijkheden, uiteraard rekening houdend met uw persoonlijke wensen en situatie. 

PERSONENAUTOS
10_Hyundai 20 Afspraak Maken ? 30 Werkplaats afspraak
BEDRIJFSWAGENS
Hyundai Heavy Industries Europe Palfinger