Operationele lease

Bij deze vorm ontvangt u een compleet pakket waar zaken als afschrijving, rente, houderschapsbelasting, onderhoud en naar wens verzekering en vervangend vervoer inbegrepen zijn. U betaalt een maandelijks vast bedrag en de auto blijft eigendom van de leasemaatschappij. Een comfortabele leasevorm, waarbij u zelf nauwelijks omkijken heeft naar alle beheer- en administratieve zaken die een auto met zich meebrengt. De dienstverlening van de leasemaatschappij is erop gericht dat u voortdurend mobiel bent. Ook het toevoegen van een brandstofcontract behoort tot de mogelijkheden. 

In het geval van een gesloten calculatie wil zeggen dat het risico van de exploitatie, waaronder de kosten voor reparatie onderhoud en de afschrijving van de auto bij de leasemaatschappij ligt. De maatschappij heeft vanuit haar ervaring en expertise heeft deze kosten begroot en in het maandtarief verwerkt. U weet dus voor de hele looptijd van het contract vooraf wat uw maandelijkse kosten zullen zijn en kunt niet voor verrassingen komen te staan. Voor operationele lease pleit dat de solvabiliteit van de onderneming beter is, er wordt geen beslag gelegd op werkkapitaal. Daarnaast heeft u minder administratieve lasten en loopt u minder risico’s wat bijvoorbeeld diefstal en restwaarde betreft. Een belangrijk voordeel van Operationele lease: na de contractperiode levert u de auto in, en zoekt voor hetzelfde maandbedrag weer een nieuwe uit.

Financiële lease

Bij financiële lease gaat het meestal alleen om het financieren van de investering. Hiervoor betaalt u maandelijks een vast bedrag. De auto staat bij u op de balans en de opbrengst van de auto is aan het einde van de contractperiode voor uw bedrijf. De kosten voor zaken als bijvoorbeeld onderhoud, verzekering en andere servicecomponenten zijn voor uw rekening. Bij sommige leasemaatschappijen kan men wel enkele van deze service componenten voor u verzorgen. 

Wanneer u als ondernemer zelf een auto van uw keuze wilt aanschaffen, is financiële lease een uitstekend alternatief. U hoeft dan geen gebruik te maken eigen financiële middelen. Bij financiële lease kunt u profiteren van fiscale faciliteiten. Een belangrijk voordeel van financiële lease: uiteindelijk wordt u eigenaar van de auto.

PERSONENAUTOS
10_Hyundai 20 Afspraak Maken ? 30 Werkplaats afspraak
BEDRIJFSWAGENS
Hyundai Heavy Industries Europe Palfinger